Voluntarii Ungheneni au participat la Școala de vară în România: „Click pe tineri”- ediție dedicată centenarului Marii Uniri

Grație unei strânse și fructuoase colaborări dintre municipiul Ungheni și municipiul Cluj-Napoca, România, în luna lui Gustar 11 tineri voluntari din municipiul Ungheni au beneficiat de o scurtă vacanță petrecută în Tabăra de vară din Complexul Pădureni, județul Covasna, România, se comunică pe pagina Primăriei Municipiului Ungheni

Astfel, în perioada 22-27 august 2018, o echipă de voluntari din cadrul proiectului „Mod de viața sănătos asigurat de o infrastructură modernă”, reprezentanți ai Fondului pentru Tineri Ungheni și  Grupului „Pro-Ungheni au participat activ la Școala de vară „Click pe tineri”- ediție specială, dedicată centenarului Marii Uniri .

„Am fost invitați să participăm la Școală de vară „Click pe tineri” în cadrul Proiectului

100 de ani de la Marea Unire”, cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului din România și implementat de Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca. A fost un minunat prilej să motivăm cei mai activi voluntari care s-au implicat în mod deosebit pe parcursul acestui an în divese activități comunitare. Ne bucurăm că avem  mulți tineri cu inițiativă, dornici șă pună umărul la dezvoltarea comunității”, a menționat Svetlana Ciobanu, directorul IP Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Durabilă Locală și Regională.

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Pe durata a cinzi zile au fost organizate o serie de activități cu caracter educativ, interactiv și de divertisment. Voluntarii noștri au învățaț cum să scrie și să implementeze un proiect comunitar, cum să realizeze o campanie de colectare de fonduri și au însușit tehnica negocierilor.  Pentru a consolida cunoștințele obținute ei au fost implicați într-un șir de activități practice: simularea unei întâlniri cu sponsorii, elaborarea unui filmuleț, participarea la o întrevedere cu reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului din România.

  Am învățat multe lucruri care mă vor ajuta mai departe în activitatea mea în calitate de lider și voluntar, în planificarea evenimentelor și administrarea timpului liber”, ne spune Ariana Vlas, liderul Fondului pentru Tineri din Ungheni.

  „Programul școlii de vară de la Covasna, mi s-a părut foarte interesant și divers. Doar în câteva zile am reușit să explorăm diferite domenii și să cunoaștem mai multe lucruri despre managementul timpului, cum se creează un plan de activități, se scriu și se gestionează proiectele. Pe lângă acestea am avut parte de relaxare și socializare cu alți tineri din Republica Moldova și România”, ne mărturisește Maria Smerea, voluntară în cadrul grupului „Pro – Ungheni. Tânăra a  rămas impresionată de locația taberi în sânul naturii, la Pădurenii din județul Covasna.

  Tinerii voluntaria și-au exprimat sincerele sentimente de recunoștință și au mulțumit Primăriei municipiului Ungheni pentru oportunitatea de a se odihni în Tabăra de vară „Click pe tineri”- unde au  dobândit  noi cunoștințe și  experiențe interesante.

  sursa: ungheni.md

  %d blogeri au apreciat: