Trupa Unghenenă de Rock „The Wax Road” a obținut Premiul I la Posada Rock Festival 2018

Încă un premiu în palmaresul formației Unghenene de Hard-Rock The Wax Road – Premiul I la cel mai vechi festival de muzică rock din România – Posada Rock Festival 2018.


Festivalul internațional Posada Rock Festival are loc în Câmpulung Muscel, prima capitală a Țării Românești.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti.

De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

În acest an, festivalul Posada Rock s-a desfășoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Juriul concursului din acest an al Festivalului Posada Rock, format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Andy Ionescu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Denis Uţă și Bogdan Ștefan Trîmbaciu, a decis următorul palmares:

  • Alpha Q (Sibiu) – Marele Premiu (2.000 de euro) + Premiul “Underground Music” (pachet de promovare);
  • The Wax Road (Ungheni, R. Moldova) – Premiul I (1.000 de euro);
  • Divided By Perception (Cluj-Napoca) – Premiul al II-lea (500 de euro);
  • Machiavellian God (București) – Premiul al III-lea (200 de euro) + Premiul de popularitate “Zaharia Rădulică” (500 de euro).

Organizatorii Festivalului au comunicat despre băieții Ungheneni următoarele:

Fiind originari dintr-un oraș mic din Republica Moldova, Dan Timofei (Voce / Citară solo) și Victor Ceban (Tobe) au mers la singura școală de muzică din localitate. Mai târziu acolo l-au întâlnit pe Ion Tiuticov (Chitară ritm) iar după absolvire și-au făcut cunoștință cu Cristi Budac (Chitară bass) și împreună, pe 1 decembrie 2013, au format trupa The Wax Road.

În primavara anului 2014, în cadrul festivalului ”Drum Day Ungheni” își fac cunoștință cu Iaroslav Cojocaru – unul din organizatorii festivalului – acesta devenind în cele din urmă managerul formației. ”O trupă tânără şi cu o forţă de muncă de invidiat, The Wax Road s-a aruncat ca o furtună asupra industriei muzicale cu multe idei inedite, o campanie de strângere de fonduri bine pusă la punct şi o serie de şiretlicuri care să le permită să fie aproape de fani atât pe scenă, cât şi în afara ei.” – Geanina Chiricuţă, redactor șef la www.theintermission.ro

Albumul de debut ”Rambler in the dark” a fost lansat pe 1 decembrie 2016 și conține single-urile ”Let Me Feel”, ”Do Things Right” și ”Midnight Girl”.

Printre festivalurile la care au evoluat se enumeră: ”Electric Castle” (RO), ”In Da Wood” (MD), ”Rock’n’Iasi” (RO), ”Zilele Nordului” (RO), ”Prut Fest” (MD), ”Drum Day Hamburg” (DE) etc.

Pe lângă Concerte și Festivaluri, participă la concursul internațional ”GBOB” (Bătălia mondială a trupelor) clasându-se pe poziția a 3-a la Finala României.

Pe 1 decembrie 2016, trupa The Wax Road și-a lansat albumul de debut ”RAMBLER IN THE DARK”. Acesta a fost înregistrat la Must Music (Chișinău,R.M.), fiind o conlucrare cu producătorul Valentin Voluța.
Prima piesă din tracklist ”Let Me Feel” a fost lansată ca single pe 15 aprilie 2016 fiind urmată de altele două, ”Do Things Right” (6 iunie) și ”Midnight Girl” (21 iulie).

Albumul îmbină armonios Hard Rock-ul , nuanțele Blues Rock-ului modern, mesaje profunde și secții ritmice uriașe care-ți pulsează energia prin vene. Riff-urile musculoase ale piesei ”Let Me Feel”, sălbăticia Fuzz-ului din piese precum ”Fuzzy Air”, ”Midnight Girl” sau ”Do Things Right” cu solouri psychedelice la chitară, ne amintesc un pic de perioada frumoasă a anilor ’70, de trupe legendare precum Led Zeppelin, Black Sabbath sau Jimi Hendrix Experience, însă nu ne ancorează acolo. Trupa vine cu o abordare modernă.

Albumul este ca o călătorie plină de experiențe noi și pe alocuri neașteptate care nu te vor lăsa să te plictisești.

Unele piese sunt mai heavy, unele mai bluesy precum ”Love Car” sau ”Trolley Blues”, altele îmbină nuanțe de stoner, psychedelic și garage rock; vei fi purtat printr-un amalgam de stări și emoții. Iar ultima piesa din tracklist ”Rambler In The Dark” – a cărei denumire o poartă și acest album – te va duce în ambianța sa profundă și misterioasă pe care nu mai vrei s-o părăsești.

sursa: Marin BODRUG / bodrug.eu