Șahiștii Ungheneni continuă evoluția cu brio în cadrul Turneu Internațional de Șah „Orșa-2020” din Belarus

În aceste zile, în orașul Orșa din Republica Belarus are loc Turneu Internațional de Șah „Orșa-2020”. În cadrul campionatului, evoluează 250 de șahmatisti reprezentând 8 state.

Delegația Republicii Moldova este comusă din 5 șahiști, 3 dintre care sunt elevii școlii Unghenene și este condusă de către antrenorul Unghenean Vladimir Pricladov.



Set complet de rezultate: câștig-pierdere-înfrângere, au fost deja acumulate de către Alexandru Pricop, cel mai tânăr reprezentant al școlii Unghenene în cadrul ediției XVIII-a a Turneu Internațional de Șah „Orșa-2020” din Belarus.

Ungheneanul Alexandru Pricop evoluează în grupa E – copii născuți în 2010, și a început evoluția cu o victorie asupra jucătorului de șah rus Victoria Krusanova din Kostroma, comunică ungheneanul Iurie Lucițchi.

În runda a doua, Alexandru, elevul Liceului Teoretic „A. Pușkin” din municipiul Ungheni, a pierdut în fața elevului Casei de șah din Minsk, Roman Tolkach, iar ăn runda a treia, jucând cu piese negre, a remizat la puncte cu șahistul belarus Pavel Ivus.

Drept urmare, Alexandru Pricop a acumulat 1.5 puncte din 3 posibile și un loc în mijlocul mesei turneului. Mai sunt 6 runde înainte și lupta pentru trofeu continuă.

Mâine, 20 ianuarie, în grupa E, a 4-a etapă este planificată, Alexandru se va întâlni cu un jucător puternic de șah din Mogilev Vladislav Starikovici.

În cadrul turneu internațional de șah „Orsha-2020”, Alexandru Pricop, a reușește nu numai să joace șah, dar să viziteze și meciul de hochei al clubului Lokomotiv Orșa.

„Și unde poate vedea un meci de hochei în Moldova? La televizor, poate …” remarcă Iurie Lucițchi.



În cadrul turneului, se remarcă un început foarte bun pentru un alt șahist din Ungheni, Marcel Damian (născut în 2003), care a câștigat toate cele trei meciuri de start din Grupa B – un turneu deschis.

Doar doi șahisti: Marchel Damian și rusul Valentin Vlasov, principalul favorit al turneului au un rezultat 100% după trei runde.

Între, tinerii șahiști se vor întâlni în runda a 4-a a competiției.

În grupa D – copii născuți în 2008, evoluează șijoacă Corina Damian (născută în 2009).

De asemenea, Corina are un set complet de rezultate după trei runde și, de asemenea, 1.5 puncte în activ. Mai mult decât atât, șahista Ungheneană a jucat toate meciurile exclusiv cu băieții.

Turneul de la Orșa continuă, iar noi continuăm să susținem elevii Școlii de Șah din Ungheni”, conchide Iurie Licițchi.



Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns